Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Η συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Γαβριήλ του δια Χριστόν Σαλού


Ο Άγιος Γέροντας Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός (1929-1995), πλήρης Χάριτος και αγιοπνευματικών χαρισμάτων, απολάμβανε μεγάλου σεβασμού στη Γεωργία. Μαρτυρίες για την αγιότητα του δίνουν Μητροπολίτες, ηγούμενοι, ηγουμένισσες, μοναχοί, ιερείς και λαϊκοί. Ο Γέροντας ήταν ασυμβίβαστος με κάθε αντίχριστη πολιτική και πρακτική.
Την πρωτομαγιά του 1965 έκαψε ένα 12μετρο πορτραίτο του Λένιν πού κρεμόταν στο κτίριο του ανωτάτου Σοβιέτ στην Τυφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας. Συνελήφθη από την Κα-Γκε-Μπε. Στην ερώτηση του ανακριτού γιατί το έκανε απάντησε: «Το έκανα γιατί δεν είναι δυνατόν να λατρεύουμε ένα άνθρωπο. Εκεί, στην θέση του πορτραίτου του Λένιν, πρέπει να κρεμάσετε την εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού. Γιατί γράφετε ‘Δόξα στον Λένιν’; Πρέπει να γράψετε: Δόξα στον Κύριο Ιησού Χριστό». Μετά από αυτό τον έκλεισαν σε ψυχιατρική κλινική, όπου διέγνωσαν σχιζοφρένεια!!!
Όλους, όσοι πήγαιναν σ’ αυτόν για ευλογία, τους παρακαλούσε κλαίγοντας: να κάνετε το καλό για να σας σώσει η καλωσύνη σας. Η γή κατά το ήμισυ έγινε Άδης. Ο Αντίχριστος στέκεται στην πόρτα και δεν τη χτυπά απλώς, αλλά ορμά μέσα. Εσείς θα τον δείτε τον Αντίχριστο. Θα προσπαθήσει να βασιλεύσει σε όλον τον πλανήτη. Παντού θα γίνονται διωγμοί… μη μένετε χώρια. Κρατηθείτε μαζί, δέκα-δεκαπέντε μαζί. Βοηθείτε ο ένας τον άλλον.
Στους εσχάτους χρόνους να μην κοιτάτε τον ουρανό. Μπορεί να πλανηθείτε από τα ψευδοσημεία που θα παρουσιάζονται εκεί. Θα εξαπατηθείτε και θα απολεσθείτε…
Στο εξαιρετικό αφιέρωμα του Μοναχού Λεοντίου της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου όρους «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ», διαβάσουμε μεταξύ άλλων συγκλονιστικών αναφορών από το θαυμαστό βίο του Αγίου, και τα παρακάτω:
Ο π. Γαβριήλ ονειρευόταν τη Γεωργία ως κράτος του βασιλιά Δαβίδ Μπαγκρατιόνι και του χιτώνα του Κυρίου. Ένας πιστός μας διηγήθηκε:
 «Η Λεωνίδα Μπαγκρατιόνι, που προερχόταν από την οικογένεια του βασιλιά και ήταν η γυναίκα του διαδόχου του θρόνου της Ρωσίας, του Κύριλλου Ρομανόφ, επισκέφτηκε με τον εγγονό της τον π. Γαβριήλ και ρώτησε αν θα επανέλθει η μοναρχία στη Ρωσία. Ο π. Γαβριήλ απάντησε:
– Εσύ δεν θα τη δεις, αλλά ο εγγονός σου θα γίνει βασιλιάς. Αυτή η προφητεία συμπίπτει με εκείνη της οσίας Πελαγίας από το Ριαζάνι, σύμφωνα με την οποία δύο χρόνια και οχτώ μήνες πριν εμφανισθεί ο Αντίχριστος, στη Ρωσία θα αποκατασταθεί η μοναρχία. Και ο μονάρχης θα κατάγεται από δυναστεία η οποία θα υπερασπιστεί την Ορθοδοξία».
Ο π. Γαβριήλ έλεγε ότι και στη Γεωργία χρειάζεται ο βασιλιάς:
 – Ο βασιλιάς έχει άλλη χάρη! Έως τότε, αν δεν γυρίσει ένας βασιλιάς Μπαγκρατιόνι η Γεωργία δεν θα βοηθηθεί σε τίποτα.
(Η δυναστεία των Μπαγκρατιόνι έμεινε στην εξουσία της Γεωργίας για περίπου 1.000 χρόνια). Όμως, πριν έρθει ο βασιλιάς, πρέπει να επαναφέρετε το θρόνο. Για πρωθυπουργό να έχετε έναν κακό έστω άρχοντα, γιατί το κυριότερο είναι να δίδεται η χάρις του Θεού στον λαό.  Πηγή: http://www.imdleo.gr/diaf/2015/08/gGabriel.html
Με βάση τα παραπάνω και διεξάγοντας μια μικρή έρευνα διαπιστώσαμε τα εξής:
Σε άρθρο της η Βρετανική εφημερίδα EXPRESS με τίτλο: «Vladimir Putin “wants” to reinstate Russia’s royal family and bring back the Tsars» ανακοινώνει ότι βάσει νομοσχεδίου που προωθεί το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, προβλέπεται η αποκατάσταση των μελών της αυτοκρατορικής οικογένειας των Ρομανόφ και την απόδοση ενός Ανακτόρου, που δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Επίσης θα χορηγηθεί ένα ειδικό θεσμικό καθεστώς στα μέλη της αυτοκρατορικής δυναστείας των Ρομανόφ, με σκοπό να επιστρέψουν στη Ρωσία ως σύμβολα εθνικής ενότητας και να αναζωογονήσουν την πνευματική ισχύ του ρωσικού λαού.
Η κίνηση που προτείνει ο Βλαντιμίρ Πετρόφ, νομοθέτης από το κόμμα του Πούτιν, έχει την άμεση έγκριση του Ρώσου ηγέτη. Ο Πετρόφ σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει ένα νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή την ημέρα της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από το τέλος της βασιλείας του τσάρου Νικολάου Β′, και θα «δώσει στα μέλη της βασιλικής οικογένειας ένα ειδικό καθεστώς» και θα «επισπευσθεί η επιστροφή τους στη Ρωσία». Ο νομοθέτης έχει ήδη στείλει επιστολές στους κληρονόμους της δυναστείας των Ρομανόφ, η οποία κυβέρνησε τη χώρα για δύο αιώνες πριν από την παραίτηση του τελευταίου τσάρου Νικολάου Β′ το 1917.
Πηγή: http://www.royalchronicles.gr/i-kibernisi-tis-rossia-apokathista-ti-dinasteia-romanoff/
Ποια είναι όμως η Λεωνίδα Μπαγκρατιόνι; Η Λεωνίδα ήταν κόρη του αρχηγού του βασιλικού οίκου της Γεωργίας, η οποία παντρεύτηκε τον Μεγάλο Δούκα της Ρωσίας Βλαντιμίρ  Κιρίλλοβιτς, τον επικεφαλής της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ρωσίας. Από αυτό το γάμο γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1953, η μεγάλη δούκισσα Μαρία Βλαντιμίροβνα της Ρωσίας, επικεφαλής σήμερα του οίκου των Ρομανόφ. Η Μαρία Βλαντιμίροβνα νυμφεύτηκε τον Πρίγκιπα Franz-Wilhelm της Πρωσίας. Καρπός του γάμου τους είναι ο Μέγας Δούκας Γεώργιος Μιχαήλοβιτς της Ρωσίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1981, είναι δηλαδή σήμερα 37 ετών, είναι ο μοναδικός κληρονόμος  και είναι εκείνος που επισκέφτηκε με τη γιαγιά του Λεωνίδα, τον Άγιο Γέροντα Γαβριήλ!
Ο Μέγας Δούκας Γεώργιος συνδέεται και με την Ελληνική Βασιλική οικογένεια, καθώς ανάδοχος του είναι ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος.
Στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Αγιοτόκος – Καππαδοκία,  συναντάμε τα παρακάτω σταχυολογήματα από το βιβλίο των Εκδόσεων «Μαρτυρίες Προσκυνητών» για τον Άγιο Παΐσιο.
Ἀμέσως μετὰ θὰ ἀκολουθήσει μεγάλη πείνα, ἐνῶ ὁ ἑλληνικὸς λαὸς θὰ ξεσηκωθεῖ καὶ θὰ διώξει τοὺς πολιτικούς (βλ. Α” Τόμος, 7η Έκδοση, σελ. 411). Ὁ Γέροντας εἶχε πεῖ χαρακτηριστικά: «Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι ὁ κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει ὁ Βασιλιάς. Κι ἐκεῖνος δὲ θὰ ἀρνηθεῖ τὸ κάλεσμα τοῦ λαοῦ. Θὰ τὰ οἰκονομήσει ὅλα ὁ καλὸς Θεός μας.» (Βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», B” Τόμος, 2η Έκδοση, σελ. 371).
δ) Ὁ Ἁγιορείτης Ἱερομόναχος π. Ἀ…, πνευματικὸ τέκνο τοῦ Γέροντα Παΐσιου, ἀναφέρει πὼς ὁ Γέροντάς του τοῦ εἶπε χαρακτηριστικὰ ὅτι «θὰ ἀναγκαστοῦν νὰ φέρουν τὸ Βασιλιὰ γιὰ νὰ κάνει τὸ διαιτητή».
Πηγή:  http://agiotokos-kappadokia.gr
Στο κελλάκι της Παναγούδας όπου ασκήτεψε ο Άγιος Παΐσιος τα τελευταία χρόνια της ζωής του, διαβιούν σήμερα ο ιερομόναχος Αρσένιος και ο μοναχός Ησαΐας όπως ο Άγιος Παΐσιος επιθυμούσε. Οι δύο μοναχοί κρατούν το κελλάκι όπως το είχε ο Άγιος και δέχονται με μεγάλη χαρά όσους επισκέπτονται το σπιτάκι που έζησε ο Άγιος Παΐσιος.
Σε προσκύνημα Παναγούδα προ μερικών χρόνων, ρώτησα τον π. Αρσένιο τι είχε πει ο Γέροντας (δεν είχε γίνει ακόμα η αγιοκατάταξη του), για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο. Εκείνος μου απάντησε πως ο Γέροντας είπε τα εξής:
«Θα γίνει κάποια στιγμή αναταραχή στην Ελλάδα. Θα έχει διάρκεια περίπου ένα μήνα, όσο θα χρειαστεί ο στρατός για να την ελέγξει. Τότε θα ηρεμήσουν οι Έλληνες και οι στρατιωτικοί που θα έχουν αναλάβει τα ηνία, θα ζητήσουν τη βοήθεια του τέως Βασιλιά και εκείνος δεν θα αρνηθεί να βοηθήσει. Μετά θα ακολουθήσουν τα γεγονότα με την Τουρκία».
Ο Θεός δεν αφήνει το πλάσμα Του έλεγε ο Άγιος Παΐσιος  «Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάση; Ούτε και τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά. Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη για ώρα ανάγκης. Θα είναι λίγα τα δύσκολα χρόνια. Μια μπόρα θα είναι.
Δεν σας τα λέω αυτά για να φοβηθήτε, αλλά για να ξέρετε πού βρισκόμαστε…Για μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία, είναι πανηγύρι οι δυσκολίες, το μαρτύριο. Να είστε με τον Χριστό, να ζήτε σύμφωνα με τις Εντολές Του και να προσεύχεσθε, για να έχετε θείες δυνάμεις και να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες. Να αφήσετε τα πάθη, για να έρθη η Θεία Χάρις. Αυτό που θα βοηθήση πολύ είναι να μπη μέσα μας η καλή ανησυχία: πού βρισκόμαστε, τί θα συναντήσουμε, για να λάβουμε τα μέτρα μας και να ετοιμασθούμε.
Η ζωή μας να είναι πιο μετρημένη. Να ζούμε πιο πνευματικά. Να είμαστε πιο αγαπημένοι. Να βοηθούμε τους πονεμένους, τους φτωχούς με αγάπη, με πόνο, με καλωσύνη. Να προσευχώμαστε να βγουν καλοί άνθρωποι». (Από το βιβλίο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΪΟΣ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ).
«Επειδή λοιπόν πολλά από τα επερχόμενα δεινά δεν τα βλέπουμε εμείς οι στα χαμηλά βαδίζοντες, οικονόμησε η χάρη του Θεού, τους Αγίους προφήτας, σαν από υψηλό τόπο της προφητείας στεκομένους, την επικείμενη να έλθει σ΄ εμάς οργή του Θεού από μακριά προμηνύοντας, να αποκρούσωμε την θεήλατο πληγή. Έχοντας επαναφέρει έγκαιρα δια της μετανοίας, και έχοντας ανορθώσει την πεσμένη μας ψυχή» μας λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, το καύχημα των Ορθοδόξων.
Κύριε Ιησού Χριστέ, φώτισόν μου το σκότος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου